Potpisan sporazum o partnerstvu u projektu "100 najvećih u BiH"

Bez autora
Jun 10 2010

U Sarajevu je danas potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji između Privredne štampe d.o.o. Sarajevo i partnera projekta „100 najvećih u BiH“ - Asocijacije poslodavaca BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) i Privredne komore FBiH. U ime partnera, Sporazum su potpisali Nihad Imamović, predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH, Mahir Hadžiahmetović, predsjednik VTKBiH, i Avdo Rapa, predsjednik Privredne komore FBiH, a uime Privredne štampe direktor Avdo Čaušević. Ovim sporazumom je ozvaničena dugogodišnja saradnja Privredne štampe s navedenim asocijacijama s ciljem da i ubuduće zajedno rade na unapređenju projekta i jačanju njegovog kredibiliteta. Privredna štampa d.o.o. iz Sarajeva i ove godine tradicionalno organizira projekat „100 najvećih u BiH“. „100 najvećih u BiH“ je jedini projekt ove vrste na nivou BiH, ima kredibilitet i prihvaćen je od privrednika s prostora cijele BiH. Lista kompanija odnosno rangiranje vrši se objektivno, na osnovu pokazatelja koje dostave same kompanije.

Potpisan sporazum o partnerstvu u projektu "100 najvećih u BiH"U Sarajevu je danas potpisan Sporazum o poslovnoj saradnji između Privredne štampe d.o.o. Sarajevo i partnera projekta „100 najvećih u BiH“ - Asocijacije poslodavaca BiH, Vanjskotrgovinske komore BiH (VTKBiH) i Privredne komore FBiH.

U ime partnera, Sporazum su potpisali Nihad Imamović, predsjednik Asocijacije poslodavaca BiH, Mahir Hadžiahmetović, predsjednik VTKBiH, i Avdo Rapa, predsjednik Privredne komore FBiH, a uime Privredne štampe direktor Avdo Čaušević.

Ovim sporazumom je ozvaničena dugogodišnja saradnja Privredne štampe s navedenim asocijacijama s ciljem da i ubuduće zajedno rade na unapređenju projekta i jačanju njegovog kredibiliteta.

Privredna štampa d.o.o. iz Sarajeva i ove godine tradicionalno organizira projekat „100 najvećih u BiH“.

„100 najvećih u BiH“ je jedini projekt ove vrste na nivou BiH, ima kredibilitet i prihvaćen je od privrednika s prostora cijele BiH. Lista kompanija odnosno rangiranje vrši se objektivno, na osnovu pokazatelja koje dostave same kompanije.

Rang-listu 100 najvećih kompanija u BiH koriste domaće i strane organizacije i institucije za analizu stanja u privredi.

Ove godine će i firma za ocjenu boniteta kompanija BonLine uraditi analizu rang-liste 100 najvećih bh. kompanija.

Rang-lista 100 najvećih bh. kompanija tradicionalno se pravi prema ukupnom prihodu, neto dobiti, izvozu i investicijama. Od ove godine bit će uvedene i rang-liste malih i srednjih preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik